1,5 kg skrelte poteter
1 dl potetmel
1,5 dl jyttemel (blå type)
2 ss eldorado flytende vegansk margarin (eller annen vegansk margarin)
ca 1/2 ts salt
pepper etter smak
Kok potetene møre, hell av vannet og lag potetstappe av dem. Bruk en gammeldags stapper og ikke stavmikser til dette. Bruk margarinet til å få stappen mer smidig.
Tilsett mel og salt litt etter litt og kna dette inn i potetene til det blir en deig som slipper bollen lett og ikke er klissete. Form små kuler og trykk dem litt ned med en gaffel.
Kok opp vann i en stor kjele. tilsett litt salt og la vannet fosskoke. Ha i noen gnocchi om gangen og la de koke til de flyter opp. Fisk dem ut av vannet og ha dem over i en lunken kjele. Gjenta til du har kokt alle gnocchiene og la dem hvile litt.
Server med f.eks pesto, chilli, tomatsaus eller ajvar.
No comments:
Post a Comment