Når man blander cupcakes og kvikklunsjkake får man noe sånt som dette her. Selve grunnoppskriften er inspirert fra vegetarbloggen sine fantastiske glutenfrie cupcakes. Disse anbefaler jeg å prøve, med dem får man fluffy kaker hver gang.
Røra:
2,5 dl soya sjokolademelk
1 ss eplecider eddik
3/4 dl nøytral olje
2dl sukker
4dl glutenfri fin mix (jeg brukte toro fin blanding, men man kan bytte ut med en uten hvetestivelse)
1/2 ts bakepulver
1 ss oboy
1 ss kakaopulver
1/2 ts salt
Bland sjokladesoyamelken med eddiken og la det stå litt så det tykner. Bland det tørre sammen. Hell oljen i melken, og ha det tørre i det våte. Rør godt sammen.
Fordel røren på 12 former (anbefaler å bruke cupcakebrett) og stek disse på 175 grader i 20 minutter
Avkjøl
Glassuren:
100g vegansk plantemargarin
2dl melis
1 ss kakao
1 ss kaffe
Smelt smøret og ha i resten. Ikke la glasuren koke. Bruk en skje og smør glasuren over muffensene og strø strøssel over. Avkjøl igjen.
litt kakestrøssel eller kokos
No comments:
Post a Comment