Wednesday 10 June 2015

Saftig sitronkake

Jeg elsker sitronkaker. Så at jeg endelig fant ut hvordan jeg kan lage denne glutenfri gjorde meg veldig glad.


Røra

2dl søtet soyamelk
saften fra 1,5 økologiske sitroner
0,75 dl nøytral olje
2 dl sukker
skallet fra to økologiske sitroner
3/4 ts bakepulver
1/2 ts salt
4 dl glutenfri fin kakemix/ melmix

Glasuren

saften fra en halv sitron
2-5 dl melis

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 C

Vask to sitroner (helst økologiske da sprøytemidlene blir igjen i skallet) og rasp av skallet på den fine delen av et rivjern.  sett skallet til side.  Del sitronene og press en og en halv sitron og hell dette i en bolle. Tilsett dl søtet soyamelk og la det stå og tykne litt.
Tilsett resten av ingrediensene og rør godt om

Hell røra i en smurt springform med papir i bunnen. Jo mindre form, jo høyere kake. Men flat kake går også helt fint.
Stek kaken i 30 minutter. Stikk i kaken med en pinne el. liknende for å se at den er ferdig stekt.
Avkjøl

Press den siste halve sitronen og tilsett melis til du får passe tykk konsistens og hell den over kaken. Mengden melis du må bruke avhenger av størrelsen på sitronene, og på hvor tykk du vil ha glasuren.


No comments:

Post a Comment