Wednesday 27 May 2015

Kvikklunsjmuffens

Når man blander cupcakes og kvikklunsjkake får man noe sånt som dette her. Selve grunnoppskriften er inspirert fra vegetarbloggen sine fantastiske glutenfrie cupcakes. Disse anbefaler jeg å prøve, med dem får man fluffy kaker hver gang.



Røra:

2,5 dl soya sjokolademelk
1 ss eplecider eddik  

3/4 dl nøytral olje
2dl sukker
4dl glutenfri fin mix (jeg brukte toro fin blanding, men man kan bytte ut med en uten hvetestivelse)
1/2 ts bakepulver
1 ss oboy
1 ss kakaopulver
1/2 ts salt

Bland sjokladesoyamelken med eddiken og la det stå litt så det tykner. Bland det tørre sammen.  Hell oljen i melken, og ha det tørre i det våte. Rør godt sammen.

Fordel røren på 12 former (anbefaler å bruke cupcakebrett) og stek disse på 175 grader i 20 minutter

Avkjøl

Glassuren:

100g vegansk plantemargarin
2dl melis
1 ss kakao
1 ss kaffe

Smelt smøret og ha i resten. Ikke la glasuren koke. Bruk en skje og smør glasuren over muffensene og strø strøssel over. Avkjøl igjen.

litt kakestrøssel eller kokos




No comments:

Post a Comment