Thursday 23 April 2015

Potetlomper




De fleste med cøliaki vet at potetlomper ikke er en lett ting å komme over på butikken. Hvis man skulle finne noe så er de enten harde og tørre eller så inneholder de enten egg eller melk. Men her er altså løsningen på alle problemene, man lager dem selv.

Du trenger:

1 pakke potetstappe (den typen som ikke inneholder melk fra før)
2,5 dl mandelmelk (eller en annen type plantemelk)
1dl jyttemel
1/2 ts salt

Bland potetstappen, melet og saltet sammen, tilsett plantemelken og rør godt sammen. La det hele svelle i ti minutter. Elt deigen godt sammen. Kjevle den ut på et godt underlag. Bruk helst en gummikjevle, prøv på å ikke kjevle ut i mye mel, og bruk potetmel eller maizena hvis det må mel til.
Trykk ut lompene med en bolle, dyp tallerken el. liknende i den størrelsen du ønsker lompene.


 Stek de en og en i en tørr panne på sterk varme. Snu de så fort de blåser seg opp. Bruk en stekespade av tre.  Avkjøl i kjøkkenhåndkle

Server med glutenfrie veganske pølser. Jeg brukte de glutenfrie tofupølsene fra veganermat.no 


1 comment: