Saturday 28 March 2015

Gnocchi



Gnocchi kan fint lages uten gluten. Dette er måten jeg lager dem på.

1,5 kg skrelte poteter
1 dl potetmel
1,5 dl jyttemel (blå type)
2 ss eldorado flytende vegansk margarin (eller annen vegansk margarin)
ca 1/2 ts salt
pepper etter smak


Kok potetene møre, hell av vannet og lag potetstappe av dem. Bruk en gammeldags stapper og ikke stavmikser til dette. Bruk margarinet til å få stappen mer smidig.

Tilsett mel og salt litt etter litt og kna dette inn i potetene til det blir en deig som slipper bollen lett og ikke er klissete. Form små kuler og trykk dem litt ned med en gaffel. 

Kok opp vann i en stor kjele. tilsett litt salt og la vannet fosskoke.  Ha i noen gnocchi om gangen og la de koke til de flyter opp. Fisk dem ut av vannet og ha dem over i en lunken kjele. Gjenta til du har kokt alle gnocchiene og la dem hvile litt. 

Server med f.eks pesto, chilli, tomatsaus eller ajvar. 


No comments:

Post a Comment