Sunday 22 March 2015

brunsaus

Jeg har fått spørsmål flere ganger om hvordan man lager glutenfri og vegansk brunsaus. Dette er min fremgangsmåte.


3 ss olje
3ss bokvetemel
3dl vann
1 ss soyasaus
salt og pepper.
Grønnsaksbuljong (valgfritt)
sukkerkulør hvis du vil ha brunere saus.
Hvis du vil ha en mer kremet saus, kan du bytte ut noe av vannet med soyafløte eller soyamelk.
Varm oljen i en kjele. La oljen bli varm og tilsett bokvetemelet.
Rør kraftig og fortsett med å røre til melet blir stekt, brunt og lukter popkorn. PS ikke la det svi seg, da smaker det ikke godt.
2014-03-10 14.16.03
Når melet er brunet tilsetter du vannet. Hvis du tilsetter kaldt vann vil sausen skille seg. Det gjør ikke noe, den samler seg når sausen koker opp. Kok opp igjen.  Hvis sausen er for tykk tilsetter du litt mer vann. Tilsett krydderet og soyasausen og smak til, slik at du blir fornøyd. Hvis du vil ha ekstra god saus kan du raspe litt løk rett ned i sausen. Vil du ha brunere saus tilsetter du et par dråper med sukkerkulør.
Sausen kan serveres med en gang, helst til poteter.
2014-03-10 14.35.20

No comments:

Post a Comment