Sunday 22 March 2015

Tofarget pinneis

Denne oppeksiften er et par år gammel. En sommer bestemte vi oss for å lage litt kulere is enn vanlig.

Is er liksom kulere med to farger. og den er mye bedre laget med ekte ferskpresset juice.
Ferskpresset juice gjør også isen mer porøs og sorbetaktig enn saft.
20130520_194158
For å lage denne isen brukte jeg noen billige standard isformer fra ICA.
Lag den gule juicen ved å presse ananas og eple.
Hell formene halvfulle med den gule juicen. Stikk gjerne oppi en appelsinbåt, ananasbit eller en skive med kiwi.
For å lage resten av juicen grønn har du oppi grønne ting. Jeg brukte kiwi agurk og salat.  Det smaker ikke salat av isen av den grunn.
Spar på den grønne juicen i en tett beholder i kjøleskapet til den gule isen har frosset. Etter noen timer kan du helle over den grønne og stikke pinnen nedi.
Frys igjen og spis isen når du får lyst på den.

No comments:

Post a Comment