Sunday 22 March 2015

Eplekake


2014-10-09 14.24.09
Oppskrift:
1,5 dl eldorado flytende margarin(eller carshamn)
2 dl sukker
2dl soyamelk (kan godt bruke den med vanilje)
2 dl lilla lailas mel
3 dl gult lailas mel (eller 5dl toro lys blading hvis du ikke har lailas)
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker (eller en halv ts ekte vanilje)
2-4 epler
sukker og kanel
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 200 grader og smør en form med litt eldorado flytende margarin
Miks smør og sukker i en kjøkkenmaskin og tilsett melken. Tilsett deretter melet, bakepulveret og vaniljen. Røren skal være ganske flytendene. Hvis den er tykk så tilsett mer soyamelk.
Ha røren i den smurte formen og dander med epleskiver (med eller uten skall)
Strø over sukker og kanel i ønsket mengde.
Sett kaken inn i den varme ovnen på rillen i midten, stek i ca 40 minutter.
Stikk med en spisepinne i midten for å se om den er ferdig. Hvis den er ferdig vil ikke noe deig feste seg på pinnen.
Avkjøl kaken før du skjærer i den.

No comments:

Post a Comment